Damen bak produktene

Mitt navn er Monica og min interesse for naturprodukter startet så smått i 1995 med urter og eteriske oljer. Etter å ha lest og erfart hvilke fantastiske egenskaper urter og eteriske oljer har på kropp og sinn har jeg siden fordypet meg i teoretisk kunnskap, tatt kurs i aromaterapi og gjort meg en rekke erfaringer på området. I 2001 ble jeg mor og med det økte også min bevissthet rundt hva hudpleieprodukter inneholder og hvordan huden som er vårt største organ absorberer alle disse stoffene som benyttes i hudpleien. Dessverre er flere stoffer i dagens hudpleieprodukter både hormonforstyrrende og allergifremkallende. Jeg ønsket meg et bedre alternativ til dette, dermed startet min søken etter ytterligere kunnskap om hvordan lage naturlige og trygge naturprodukter, som etter hvert ble til egenhendig erfaring som har bygd seg opp over tid. 

Starten på eventyret

Jeg pleier å si at det er med Ringblomstsalven hele eventyret for alvor startet. En dag fikk jeg tildelt en oppskrift på denne fantastiske salven som jeg siden har videreutviklet. Bleieutslett forsvant, sår grodde raskere, og eksem og utslett roet seg. Etter Ringblomstsalven har det kommet flere produkter og takket være god hjelp og støtte fra familie og nettverk, samt kyndig veiledning fra noen erfarne og anerkjente produktspesialister, så kunne jeg i 2003 lansere min første nettbutikk med salg av egenproduserte naturprodukter. Det som startet som et morsomt prosjekt, ble etter hvert til et lite enkeltmansforetak som jeg i dag finner stor glede av å legge mitt engasjement i. 

Både med og uten eteriske oljer


Jeg bruker eteriske oljer for duft og terapeutisk virkning og ser det selvfølgelig viktig at disse er 100 % rene og av god kvalitet. "Plantenes blod" er det vi kaller de eteriske oljene, og det sies at de har både stimulerende og helbredende effekt på mennesker. Eteriske oljer har i tusenvis av år vært kjent for å kunne brukes til å lege sår, drepe bakterier, kvikke oss opp, få oss til å slappe av etc, og blir mye brukt i hudpleien hvor de har flere forskjellige nytteverdier. Kontrollert bruk av eteriske oljer, kan opprettholde og fremme helsen og velværen. De eteriske oljene har forskjellige og godt dokumenterte virkninger.

Det er også mulig å få kjøpt enkelte produkter uten eteriske oljer, eller duftoljer. Duftoljer er ikke det samme som syntetisk parfyme, men duftkomposisjoner, altså en blanding av mange oljer og duftstoffer. Jeg bruker kun duftoljer av høy kvalitet hvor det ikke er benyttet naturfremmede, syntetiske stoffer, animalske duftstoffer eller fortynningsstoffer. Duftoljene inneholder eteriske oljer, enkeltbastandeler fra eteriske oljer og forskjellige naturidentiske stoffer. Duftoljene har i motsetning til de eteriske oljene ingen terapeutisk virkning og benyttes hovedsakelig i såper.

Visjon

Det gleder meg å se at flere i dag søker tilbake til et mer naturlig valg, og jeg håper at det med tiden blir desto flere som innser at huden slettes ikke trenger et hav av ingredienser med lange merkelige navn du ikke klarer å uttale.

Min visjon er å kunne tilby naturlige, gode og milde hudpleieprodukter som er fri for unødvendige kjemikalier og syntetiske ingredienser, og som ivaretar dyrene og naturen i prosessen. 

Monica`s Naturprodukter er innregistrert hos Mattilsynet.