Mer om meg

Og mine produkter

Hos Monica`s Naturprodukter betaler du ikke for industrielle hudpleieprodukter. Du kan derimot regne med at det er lagt ned mye omtanke i utviklingen av hvert enkelt produkt, nettopp for at de skal kunne tåles av de fleste, i tillegg til å gi effekt for de bruksområder de er ment for. Alle mine produkter er håndlagde og baseres på naturlige og sunne råvarer fra leverandører som har en meget streng linje angående miljø, renhet og kvalitet. De eteriske oljene jeg  bruker er dokumenterte kvalitetsoljer, benyttet av aromaterapeuter over hele landet.

Min interesse for eteriske oljer startet i 1995 etter å lest om de fantastiske egenskapene disse oljene har på kropp og sinn. Jeg har siden da fordypet meg i teoretisk kunnskap, snakket med dyktige aromaterapeuter og gjort meg en rekke erfaringer på området.

I 2001 ble jeg mor, og med det økte også min bevissthet rundt hva hudpleieprodukter inneholder, og hvordan huden som er vårt største organ absorberer alle disse stoffene som benyttes i hudpleien. Dessverre er flere stoffer i dagens hudpleieprodukter både hormonforstyrrende og allergifremkallende. Jeg ønsket meg et bedre alternativ til dette, og dermed startet min søken etter ytterligere kunnskap om hvordan lage sunne naturprodukter, som etterhvert ble til egenhendig erfaring som har bygd seg opp over tid.

Takket være god hjelp og støtte fra familie, nettverk og frivillige tespersoner, så kunne jeg i 2003 lansere min første nettbutikk med salg av egenproduserte produkter. Det som startet som et morsomt prosjekt, ble etterhvert til et fulltidsfirma som jeg i dag finner stor glede i å legge mitt engasjement i.

Monica`s Naturprodukter er innregistrert hos mattilsynet.

BÅDE MED OG UTEN ETERISKE OLJER: Jeg bruker eteriske oljer for duft og terapeutisk virkning og ser det selvfølgelig viktig at disse er 100 % rene og av god kvalitet. "Plantenes blod" er det vi kaller de eteriske oljene, og det sies at de har både stimulerende og helbredende effekt på mennesker. Eteriske oljer har i tusenvis av år vært kjent for å kunne brukes til å lege sår, drepe bakterier, kvikke oss opp, få oss til å slappe av etc, og blir mye brukt i hudpleien hvor de har flere forskjellige nytteverdier. Kontrollert bruk av eteriske oljer, kan opprettholde og fremme helsen og velværen. De eteriske oljene har forskjellige og godt dokumenterte virkninger.

Det er også mulig å få kjøpt enkelte produkter uten eteriske oljer, eller duftoljer. Duftoljer er ikke det samme som syntetisk parfyme, men duftkomposisjoner, altså en blanding av mange oljer og duftstoffer. Jeg bruker kun duftoljer av høy kvalitet hvor det ikke er benyttet naturfremmede, syntetiske stoffer, animalske duftstoffer eller fortynningsstoffer. Duftoljene inneholder eteriske oljer, enkeltbastandeler fra eteriske oljer og forskjellige naturidentiske stoffer. Duftoljene har i motsetning til de eteriske oljene ingen terapeutisk virkning og benyttes hovedsakelig i såper.

BARNEPRODUKTER: Babyer og mindre barn har en mye sartere hud enn større barn og voksne, derfor er det viktig at det benyttes barneprodukter hvor dette er tatt hensyn til. Alle mine barneprodukter er svært milde og skånsomme, og så nøytrale som mulig. Selv om enkelte eteriske oljer er så milde at de helt fint kan tåles i mindre doser av barn, så har jeg i utgangspunktet valgt å lage alle barneproduktene uten tilsetting av duft.

Barneproduktene kan om ønskelig bestilles med en liten mengde eterisk olje (kamille og/eller lavendel) uten tillegg i prisen. Skriv i såfall dette i notatfeltet når du bestiller, eller send meg en e-post.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål rundt produktene mine eller ønsker ytterligere informasjon.